Knogleskørhed

Mange tror fejlagtigt at det er kalk de mangler, når knogleskørhed dukker op. Selv lægernes blodprøver kan vise kalkmangel. Men alligevel er det sjældent kalk man mangler. Der er masser af kalk i grøntsager. At drikke mælk gør kun skaden værre, da der er så meget mælkesukker i at det er syredannende i kroppen og syre nedbryder knoglerne. Der er langt mindre knogleskørhed i de lande, hvor man ikke drikker mælk !

Det er typisk magnesium, der mangler for at kalken kan fordeles rigtigt, altså kalk til knoglerne og ikke i muskler m.m. Så hvis man blot indtager store kalkmængder, risikerer man at ende op med muskelsmerter.

Herudover kan man mangle D-vitamin og/eller K-vitamin.

Og selvfølgelig hvis man spiser meget syredannende mad, som rigtig mange gør, så er syren med til at opløse kalk og knogler og resten af kroppen med. Så spis mere basedannende kost dvs. grøntsager. Især rodfrugter som ikke opvarmes over 150 grader. Herudover er korn basisk, hvis det har stået i blød i mindst 6 timer.

Vi kan teste præcis hvad du mangler og hvad der skal til for at genoprette balancen i din krop og dine knogler.